Become a Frescofy Artist too?

We offer you a platform to sell your work. You ensure that you deliver your best works to us and that you promote your work through your own network. We take care of everything else: from technology, production, marketing and sales and to customer service.

Hoe en hoeveel kan ik verdienen?

Het bedrag wat je bij een verkoop kan verdienen is afhankelijk van meerdere factoren. Enerzijds de marge die je instelt en anderzijds de materiaal-, afmeting en afwerkingscombinatie waarvoor de koper kiest. Jij bepaalt zelf de marge van je werk. De koper bepaalt het materiaal en de maat.

De marge die jij instelt is een procentuele marge op basiskosten van een kunstwerk.

Onze marge is 30% van jouw marge. Dat is alles wat je aan ons verschuldigd bent. Deze marge wordt automatisch ingehouden.

Wat zijn basiskosten?

Voor alle producten, formaten en variaties zijn de basiskosten het totaal van de prijs die wij betalen om een product te laten printen, afwerken en verzenden. Hier gaat jouw marge bovenop en zo wordt de eindprijs bepaald.

Een voorbeeld

Stel dat jij jouw marge bepaalt op 75% en een klant koopt een kunstprint op een aluminium paneel van 75 x 100 cm. De basisprijs voor die maat en dat materiaal is EUR 118,- (exclusief BTW). Hier gaat jouw marge bovenop, dus de eindprijs exclusief BTW is dan EUR 206,50.

Jouw marge bij deze verkoop is dus EUR 88,50. Onze commissie hiervan is 30%, dus 26,55 EUR. Bij deze verkoop verdien jij dus EUR 61,95.

Hoe stel ik de marge in die ik wil verdienen?

Voor elk werk dat wij op ons platform plaatsen, geef je ons vooraf (per mail) de te hanteren marge door. Je kan bij ons kiezen voor de volgende opslagen: 25%, 50%, 75%, 100%, 125% en 150%. Aanpassingen geef je (max 1x per maand) via de email  aan ons door. 

In overleg met Frescofy bepaal je vooraf (eenmalig) de grootte van de totale oplage van een bepaald werk én (indien van toepassing) het maximaal aantal exemplaren (per materiaal, maat en afwerking) die je via Frescofy wilt verkopen. 

Wanneer krijg ik betaald?

Verdiende commissie wordt elke maand automatisch uitbetaald. De betaling vindt uiterlijk de 20e van de volgende maand plaats. Zodra één of meerdere van je werken is/zijn verkocht krijg je automatisch bericht van ons. 

Moet ik een bedrijf hebben om bij Frescofy kunst te kunnen verkopen?

Nee, dat is niet nodig. Ook particulieren kunnen werken bij ons verkopen. De verdiende inkomsten moeten wel door zowel particuliere als zakelijke verkopers bij de aangifte inkomstenbelasting worden opgegeven.

Is het een probleem als ik mijn werk tegelijkertijd ook ergens anders verkoop?

Nee, wij vereisen geen exclusiviteit. Wel ontvangen wij graag een overzicht van waar je je werk nog meer verkoopt en in welke oplage(s). Dit om kopers op onze site goed te kunnen informeren over de totale (maximale) oplage van een bepaald kunstwerk.

Ook gaan we ervan uit dat je werken die je via ons verkoopt niet ergens anders goedkoper aanbiedt. Dat gaat namelijk op de lange termijn voor ons niet werken, zeker gezien de (marketing)kosten die wij maandelijk uitgeven om voldoende traffic naar onze site te halen. Wel zo fair toch?

Hoe zit het met mijn (beeld)rechten

Om kunstwerken bij Frescofy te kunnen verkopen moet je eigenaar zijn van het werk, de rechten op het werk hebben of een werk hebben wat commercieel gebruikt toestaat. Het werk mag geen inbreuk maken op de rechten van anderen. Ook als je werk te koop aanbiedt via Frescofy behoud jij alle rechten op je werk. Frescofy verkrijgt en behoudt uitsluitend het recht van verkoop zolang als jouw werk op het Frescofy platform te koop wordt aangeboden.

Op jouw eerste schriftelijke (per email) verzoek tot beëindiging van de samenwerking, zullen wij uiterlijk 5 werkdagen later jouw werk van ons platform verwijderen. Met de verwijdering van jouw werk van ons platform is ook ons recht tot verkoop van jouw werk komen te vervallen.

 

Digitale aanlevering bestanden

Formaten en Afmetingen

Het is van belang dat je je werken upload in de hoogste resolutie en afmeting die je voorhanden hebt. Als een koper interesse heeft in één van je werken kunnen we de opdracht direct verwerken zonder eerst een groter bestand te moeten opvragen. Zo kunnen we zo snel mogelijk leveren aan de koper.

Bestand specificaties

Je digitale bestanden bij voorkeur aanleveren in:

  • TIFF of PSD bestand
  • JPEG bestand in Adobe RGB of sRGB
  • Geen compressie

Bewerkingen

Het bewerken van je werken is natuurlijk geen probleem. Maar de volgende zaken liever niet:

  • Voeg geen randen toe aan je werk
  • Voeg geen copyright melding toe aan je werk